Közös sport az egész család egészségéért – családi sportaktivitás kampány – Első állomás

2020.08.28 Székesfehérvár – Csónakázó tó

Az egészséges életmód és napirend kialakítása már gyermekkorban elkezdődik. Az életünk során kialakított szokások és viselkedésminták nemcsak befolyásolják, hanem meghatározzák életünket és ezzel életmódunkat is.

Családi Sportaktivitás Kampányunkkal segítünk kialakítani egy egészséges táplálkozási rendet és egészséges sportolási attitűdöt, melyben a hetente háromszori sportolás, rendszerességet ad az életünknek és segít megküzdeni ennek a korosztálynak is a stressz levezetésében.

A napi munkavégzés mellett kialakítjuk az egészséges szabadidő-eltöltési szokásokat is. A későbbiekben ez a korosztály az, akik szülők lesznek, ezért sem mindegy milyen mintát mutatnak majd gyermekeiknek, amivel meghatározzák az ő hozzáállásukat az egészséghez és a sporthoz.

A kampányesemény helyszínéül a lakosság körében népszerű szabadidős helyszínt a Csónakázó – tavat választottuk, helyi partnereinkkel egyetértésben.

Kampány eseményünk díszvendége és egyben házigazdája Mészáros János ultratriatlonos csúcstartó volt akit a helyiek hősként tisztelnek, hiszen székesfehérváriként több emberfeletti futó és triatlonos teljesítményt jegyez.

Az eseményen interaktív beszámolót tartott legújabb programjáról, ahol külső segítség nélkül, egyben lefutva kívánja teljesíteni az El Caminót, a neves zarándok utat.

A regisztráció során, majd a ekampányesemény teljes időtartama alatt, aki igényelte, testösszetétel mérő segítségével gyors állapotfelmérést és egyéni beszélgetést, tanácsadást biztosítottunk minden résztvevőnek, segítve a sportágválasztást, ajánlást különösen az egyedi vízi lehetőségekre. A program elején a rendezvény céljáról, lebonyolításának módjáról, a felvonultatott sportágak, eszközök élettani előnyeiről, ill. a rendszeres sportolás mindennapokba illesztésének szükségszerűségéről és lehetőségeiről rövid előadásban tájékoztattuk a megjelenteket, majd csoportos zenés Fit-Ball bemelegítést tartottunk, amit több alkalommal ismételtünk.

A megjelent családok és egyéni résztvevők számára a sportprogramok közben egyéni pulzusellenőrzést tettünk lehetővé, így mindenki megtapasztalhatta, milyen légzésszám és intenzitás szükséges pl. a SUPozás, a kajak-kenu sportok, a Nordic Walking, Power Walking, a Fit-Ball, ugrálókötél vagy épp az evezőpad használata közben és a kipróbálható vízibiciklizés és idősebbeknek a csónakázás során ahhoz, hogy élettanilag megfelelő terhelést érjenek el. A speciális erőfejlesztéshez, tartásjavításhoz a TRX, Fit-Ball, hasizom roller, kézisúlyzók, Battle Rope használatát oktattuk köredzés formájában.

Előzetes várakozásokhoz képest megfelelőnek értékeltük a résztvevői létszámot, a környező és távolabbi településekről érkezőkkel kiegészülve sikerült elérnünk az előzetesen tervezett létszámot.

A nagy érdeklődésre tekintettel, azt látjuk, jó irányba indultunk a Családi Sportaktivitás Kampány életre hívásával, nagyszámú megkeresés jött a résztvevők felől, hogy szeretnének további ilyen eseményeken résztvenni, kifejezetten hasznosnak találják a kezdeményezést.

Egyet ígérhetünk: Folytatjuk!